Op een Rijtje: Mijn Kwasten

Vandaag een artikeltje over het gros van mijn make-up kwasten.

Het kan soms lastig zijn om een goede kwast te vinden voor een mooi prijsje, maar door goed op te letten en veel uit te proberen, kun je best een mooie set bij elkaar sprokkelen!

Hierboven zie je een rijtje kwasten van merken die je zó in Nederland kunt kopen.

Ten eerste is er The Body Shop, zij hebben naast mooie make-up ook ontzettend goede en fijne kwasten. Het is wel wat minder budget, denk aan 8-10 euro voor een kwast, maar dan heb je ook een hele goede, plus het is nog steeds de helft van een kwast bij MAC.
Ik vind ook bijzonder aan de kwasten van The Body Shop, dat er een wat smallere blush kwast bij zit, vaak zijn blush kwasten rond en hebben een groot oppervlak. Die van The Body Shop (2e van links) is breed, maar plat. Ideaal voor het shapen, of als je een wat uitgesprokener blush wilt aanbrengen, zonder meteen rode cirkeltjes te creeëren.
Een nadeel vind ik wel het brede uiteinde, zo passen er uiteindelijk minder kwasten in de pot.

Daarnaast liggen mijn kwasten van de HEMA, hoewel de HEMA af en toe kwasten hebben die echt niet fijn zacht zijn, hebben ze ook regelmatig hele fijne en mooie kwasten, denk dan aan prijzen tussen de 2 en de 6 euro. Mijn favoriete HEMA kwast is de blender, en daarna de volle oogschaduw kwast (hier in het roze). Deze lijkt heel veel op een kwast van Sigma en een van MAC die je verderop in dit artikel ook nog langs ziet komen. Wat ik wel heel jammer vind aan de kwasten van de HEMA, is dat het assortiment regelmatig verandert. Dit geeft natuurlijk wel ruimte voor nieuwe, goede, kwasten, maar oudere juweeltjes verdwijnen wel uit de winkel, jammer HEMA!

De blush/poeder kwast van Catrice is heel erg lang mijn favoriete kwast geweest om mijn blush mee aan te brengen! Deze heb ik al zeker 3 jaar en is nog steeds in goede staat.

Teeez is dan wel niet héél goed verkrijgbaar in Nederland, het is er wel, en ze hebben ook best leuke kwastjes. Ik vind ze vaak wel een beetje ‘los’, je moet wel echt zorgen dat ze in model blijven.

Essence heeft ook weer stiekeme juweeltjes in het assortiment. Eyeliner kwastjes, pencil kwasten, brede oogschaduw kwasten en een kleine blush kwast. De soort haren varieert, maar het zijn zeker effectieve kwastjes. Deze heb ik al zeker 2 jaar, en ze gaan voorlopig nog een hele tijd mee!

Als laatste van de rij kwasten op deze foto, zie je helemaal rechts een duo kwast van de Etos. Ik zal heel eerlijk zeggen: ik houd absoluut niet van duo kwasten. Dit is mijn allernieuwste kwasten-aanwinst, deze kocht ik gister namelijk bij de Etos, voor maar 2,50. De spons aplicator knip ik er waarschijnlijk nog vanaf, maar de schuine kwast van haren aan de andere kant lijkt me heel prettig in gebruik. Het is eens wat groter dan de kleine schuinafgesneden eyeliner kwastjes die je veel ziet. De kwast is erg handig om oogschaduw mee aan te brengen in de crease, maar ook concealer of highlighter onder de wenkbrauw (zo kun je het vrij ‘scherp’ aanbrengen), en ik ga hem ook zeker gebruiken om mijn wenkbrouwen mee in te vullen. De kwast neemt goed poeder op, en je kunt er zowel een vlak mee vullen, als een lijn mee trekken.

Links in de bovenhoek van de foto zie je een paar zwarte kwastjes, die zijn uit een setje van Esprit (te koop bij de Kruidvat voor 3-4 euro). Fijne kwastjes!

En als laatste over de kwasten in de rechter bovenhoek van deze foto zijn van Gosh. Af en toe toch wat aan de meer prijzige kant, denk aan tussen de 6 en 13 euro, maar soms heb je wel eens geluk in de sale bakken, en het Kruidvat heeft ook wel eens leuke kortingsacties op dit merk!

Doorgaand met de kwasten uit mijn collectie die ik via internet heb gekocht. Meest links beginnen we met een recente aankoop, een vrij prijzige kwast van Illamasqua. Deze kwast was nieuw in het assortiment, en in mijn ogen een uniek model. De kwast is heel stevig maar toch zacht, met vrij korte haren en een waaiervorm. Echter niet zoals de meeste waaierkwasten heeft deze kwast dus korte haren, en is nog vrij dik. Werkelijk dé perfecte kwast om je blush mooi mee aan te brengen, als je heel precies te werk wilt gaan. Zie hier hun tutorial met deze kwast.

Naast de kwast van Illamasqua zie je een stippling brush van MUA. De kwasten van MUA zijn helemaal nieuw in hun assortiment, en genieten van mooie prijsjes!

Als derde op deze foto, kwasten van Ecotools. Deze heb ik in twee setjes van ebay gekocht, ik denk voor 3 tot 6 dollar in totaal. Goede kwaliteit voor een mooi prijsje, en er zat ook nog een leuk etuitje bij.

De volgende kwast is een hele dikke kwast. Deze komt ook weer van ebay af, en heeft maar 3,50 dollar gekost. Hij is steviger dan de MUA stippling brush, maar weer wat losser dan de volgende kwast.

Het volgende merk is BH Cosmetics. Dit is een heel fijn online make-up merk, zij verkopen bijvoorbeeld ook de 120 palettes en hebben regelmatig leuke acties. Ik ben ontzettend tevreden met deze kwasten. Ze zijn van goede kwaliteit en ik gebruik deze toch wel heel veel.

Het ‘bosje’ zwarte kwasten helemaal rechts op de foto, is een selectie die ik heb gemaakt uit een kwasten set die ik ooit op ebay kocht. De set bevatte geloof ik iets van 30 kwasten, had een mooie rol-etui en de complete set kostte maar 4 dollar. Werkelijk geen geld! Echter, ja, er staat MAC op de kwasten, en nee, dit zijn geen echte MAC kwasten. Toen ik de set bestelde, stond er niet eens bij dat het “MAC” kwasten zouden zijn, dat vind ik wel weer netjes. Het was juist een verrassing dat dit erop stond. Hoewel ik blij was de set uit te kunnen proberen, was ik tegelijkertijd ook teleurgesteld. Niet alle kwasten waren namelijk even fijn. Vooral de grote kwasten uit deze set, die je hier dus ook niet bij ziet liggen, waren niet ideaal. Ze prikten en lieten veel haren los. Echter, de kleinere kwasten, zoals je ziet niet gering in aantal, zijn best fijn in gebruik. Ze prikken niet, maar zijn wel vrij stug waardoor je er weer andere dingen mee kan dan met hele zachte kwasten. Je kunt zo heel precies werken en vrij intense kleur opbouwen. Mijn beste miskoop!

Vervolgens gaan we over naar de categorie “kwasten uit het buitenland”, specifiek Duitsland. Alverde is een leuk Duits merk, te koop in de Duitse drogist DM. Ik ben niet tevreden geweest met alle kwasten, maar deze is erg fijn. De blush kwast die ik ook had, vond ik dan weer niet zacht genoeg.

Ebelin is een van de huismerken van de DM, en hebben sinds kort ook een ruim assortiment aan kwasten, met fijne prijsjes. De grote kwast heeft maar 3,95 euro gekost en is van goede kwaliteit. Stevig maar zacht, soepel en niet stug, er komt wel eens een haartje uit maar ach, voor die prijs. Er zitten genoeg haren in voorlopig, de haar-dichtheid is namelijk groot.

Als laatste een stippling kwast van KIKO Make Up Milano; dit is een leuk merk wat helaas niet in Nederland te koop is, maar gelukkig wel in Duitsland (maar ook Frankrijk en Italië geloof ik). Qua kwasten zijn ze wel weer wat duurder, maar deze kwast heeft mij geloof ik destijds 14 euro gekost. Dat vind ik nog best een redelijke prijs voor een goede stipplingbrush, die ik verder eigenlijk niet kon vinden een jaar geleden. Of ze waren weer veel duurder.

 

Als laatste nog even een paar wat meer luxe kwasten. De linkse is van Barbara Hofmann, en heb ik ook in Duitsland gekocht, voor €13,95.

De zwarte kwast is een hele fijne pencil oogschaduw kwast, die ik in de Bijenkorf in Utrecht heb gekocht voor €5,95. Ik heb er ondertussen 2 want dit is een van de kwasten die ik het allermeeste gebruik. Het merk is er afgesleten, en hoewel ik mij had voorgenomen niet te vertellen over kwasten waarvan ik niet weet van welk merk ze zijn, of waar ze te koop zijn, vind ik deze toch het noemen waard!

De goudkleurige kwast is van Beauty Planet, alleen toen ik de foto maakte dacht ik dat hij van een ander merk was, echter bij nader in zien, is dit ook een (goede) kwast die ik op ebay heb gekocht voor weinig geld! Het is het echt waard om goed rond te speuren op ebay, en vanuit reviews online te kijken welke je kunt kopen. Onlangs vertelde Femketje nog over goede realtechniques-dupe kwasten op ebay.

Het zilveren kwastje is een heel fijn kwastje van Sigma, tot zo ver mijn enigste ervaring met dit zeer bekende en hooggeprezen kwastenmerk. Je hoort mij zeker niet klagen!

De laatste drie kwasten zijn van MAC. Ja, die zijn duur. Nee, ik heb ze niet alledrie los gekocht. De eerste twee zaten in setjes, de lange kwast is er wel een die ik los gekocht heb, volgens mij voor 22 of 27 euro. Hij is erg fijn, maar ik moet zeggen dat het kwastje van sigma, en die roze van de HEMA er erg op lijken!

 

Mijn tips voor het bij elkaar verzamelen van een goede brush-kit is: OF je hebt veel geld en je koopt een paar mooie luxe sets van bijvoorbeeld MAC, Sigma, of Zoeva wat dan weer iets meer budget is. OF je zoekt langzaam allerlei fijne kwastjes bij elkaar, zodat je weet dat je voor elke kwast zelf gekozen hebt. Winkels als Kruidvat, HEMA en Etos hebben best wat te bieden, als je het kaf maar van het koren kunt scheiden. Reviews online helpen ook, zoek bijvoorbeeld op “review budget brushes” of “review ebay kwast”, en zo kom je erachter welke kwasten het kopen waard zijn, en welke niet. Fijn dat iemand anders al wat dingen uit je keuze heeft gefilterd. Goedkope kwasten hoeven dus helemaal niet slecht te zijn, maar probeer wel altijd eerst de kwast uit te testen voor je hem koopt. Natuurlijk kan het dan nog steeds zijn dat als je een keer iets online besteld, het tegenvalt. Laat je echter niet kisten en zoek gewoon lekker verder!

Blogsale!

 

Eindelijk kan ik dit item van mijn to do lijst schrappen: mijn blogsale verplaatsen en compleet vernieuwen.!

 

De oude blogsale klopte niet meer, er was al veel verkocht wat niet doorgestreept was (dit ging namelijk buiten mijn blog om). Verder heb ik mijn nagellak stash nogmaals uitgezocht, en ook een paar andere make-up producten toegevoegd.

 

Voor ieder wat wils voor zeer mooie prijzen!! En natuurlijk zit er bij elk pakketje iets extra’s :) (en dan heb ik het niet eens over de “extra’s” die ook op de blogsale pagina staan).

 

Prijzen variëren van €0.25 tot €10,00, en de merken varieëren van Catrice, Essence en P2 tot LimeCrime, Kiko Make Up Milano en Lancôme. Er staan dingen bij die nu nog in de winkel te koop zijn, maar met een hogere prijs, en ook dingen die uit het assortiment zijn gegaan of die uit het buitenland komen. Ik heb er niet voor gekozen om slechte producten weg te doen, maar juist producten die mijn kleur niet zijn of waarvan ik al dupes heb. Ik wil mijn stash wat bescheidener gaan maken dus wat ik niet gebruik moet eruit. Natuurlijk heb je altijd profijt van de prijs. Alles is goedkoper dan in de winkel, ook dingen die moeilijk te krijgen zijn of die nog helemaal nieuw zijn.

 

Dus, klik hierboven op de tab die leidt naar de pagina “Blogsale”, of op deze link.

 

E-mail me gerust als je nog vragen hebt, bv als je meer informatie wilt over een specifiek product :)

 

Hopelijk kun jij nog iets leuks vinden, ga gauw kijken en laat het me weten! :)

 

Liefs,
Inge

Massa Review: MAX Colors Oogschaduw Trio’s

Afgelopen week was ik bij de Action, en raad eens wat ik daar tegenkwam? Juist! Nieuwe oogschaduw palettes van MAX Colors. Ik heb er meteen een aantal meegenomen, ik had eerder al goede ervaring met de baked eyeshadow palettes van hetzelfde merk en voor de prijs (wel 75 hele eurocenten per stuk!) kon ik ze niet laten liggen.

 

action max colors palettes oogschaduw

 

Nu moet ik daar wel eerlijk aan toevoegen dat ik, als ik niet meer van plan was geweest verder te gaan met bloggen, er niet zoveel mee zou hebben genomen. Echter vond ik het een leuke aanleiding voor een blogpost! Dit kon ik niet van jullie achterhouden natuurlijk :)

 

action max colors oogschaduw palettes

 

Elk palette heeft 3 verschillende kleuren, de doosjes zijn van zwart plastic met een transparante deksel, en er zit een dubbelzijdige sponsapplicator bij en elke oogschaduw heeft een leuk bloem-patroontje. Wat ik ook leuk vind is dat elk palette niet alleen een nummer heeft, maar ook een naam! Daar kunnen sommige andere (duurdere) merkenwat van leren.

 

max colors action palettes oogschaduw swatches

 

Van links naar rechts: 323 Sunflower, 324 Black Rose, 325 Jasmine, 326 Lotus

 

max colors action palettes oogschaduw swatches

 

Van links naar rechts: 327 Passion Flower, 328 Lily, 329 Marigold, 330 Orchid.

 

De swatches zijn best goed, eigenlijk is alleen de paarse oogschaduw uit het 328 Lily palette niet echt om over naar huis te schrijven (de kleur geeftbij het swatchen al niet veel kleur af op de vingertop). Elke kleur heeft shimmer, hoewel dat bij sommige swatches niet meer te zien is.  Denk er trouwens ook aan dat deze swatches droog en zonder basis zijn aangebracht met mijn vingers! Ik ben echt heel erg benieuwd hoe deze kleuren eruit zien op een goede oogschaduwbasis.

De oogschaduws brengen fijn aan, hier en daar kruimelen ze wel maar voor deze prijs is het niet erg als er een minpuntje aan het product zit. Ik heb zelf de ervaring dat ook duurdere merken nog flink kunnen kruimelen dus tjsa. Altijd oppassen voor fall-out natuurlijk!

 

Mijn favoriete palettes zijn 325 Jasmine en 330 Orchid. :) Ik heb zin om looks te gaan maken met deze oogschaduws!

 

Heb je al iets van dit merk van de Action? Wat vind jij van deze palettes? Wat is jouw favoriet?

 

Liefs,

Inge

Review Trio: LaFemme oogschaduw palettes

lafemme palettes
Vandaag een review van een leuk budgetmerk, genaamd LaFemme. Ik was bij de Big Bazaar en deze oogschaduwpalettes deden me nogal denken aan een Revlon palette dat ik heb, plus de oogschaduw zag er zo heerlijk zacht uit! Voor de 2-3 euro die de palettes per stuk kostten deed ik ze vrolijk in mijn mandje.

 

lafemme palettes

lafemme palettes

 

De oogschaduw palettes hebben 4 pans (“vakjes” met oogschaduw), je kunt wel zeggen dat het drie kleurtjes zijn en één vakje met twee kleurtjes samen, een highlighter en een donkere meer basis kleur. Alle oogschaduws hebben shimmer. Verder zit er een leuk patroontje in gedrukt, en de verpakkingen zijn vrij simpel, gemaakt van zwart en transparant plastic.  Helaas hebben de palettes geen namen maar alleen een nummer, het gaat hier over palette 01, 04 en 05.

 

lafemme palettes swatches

 

De swatches. BAM! Verbazingwekkend goed! Wederom een echte budget buy tip! De oogschaduws zijn stuk voor stuk heerlijk zacht en romig om aan te brengen, het zijn wel poeders maar zo komen ze niet over. Pas wel op dat je niet teveel oogschaduw op je kwast neemt, dan heb je al gauw last van fall-out.

 

lafemme palettes

 

Dit is het palette na de swatches. Zoals je ziet is het patroontje flink aangetast, wat duidelijk maakt hoe zacht de oogschaduws zijn. Jammer, maar de oogschaduws zijn wel fijn!

 

Lafemme Revlon palettes

 

Aan het begin van dit artikel zei ik dat ik de palettes vond lijken op een Revlon palette dat ik reeds in mijn bezit heb. Ik heb ze dus even naast elkaar gelegd, maar hoewel ze zeker overeenkomsten hebben, lijken ze niet zó veel op elkaar als dat ik dacht.

 

Wat trouwens ook fijn is om te weten is dat dit merk niet op dieren test, ga zo door LaFemme! :)

 

Wat vinden jullie van deze palettes? Heb je al iets van dit merk in je bezit of zet je het nu op je wishlist?

 

Liefs,

Inge